Saturday, September 10, 2011

Soalan Dan Jawapan Untuk Pelaburan Emas

Frequently Ask Question About Gold Investment.

Berikut adalah soalan-soalan yang selalu keluar tertutamanya oleh bakal-bakal pelabur dan juga orang baru dalam pelaburan emas.

Jawapan-jawapan yang dinyatakan adalah melalui ilmu saya dan juga pengalaman yang dilalui oleh juga juga dari sumber-sumber otai-otai pelaburan emas yang lain.

Anda juga dinasihatkan juga tidak hanya bergantung kepada jawapan-jawapan saya ini sahaja malah perlu juga untuk bertanya dan juga mencari ilmu-ilmu pelaburan emas dari sumber yang lain.

Harus diingat anda melabur dalam EMAS, pelaburan yang memerlukan beribu-ribu wang FIAT. Jadi adalah penting untuk anda mempunyai ilmu sebelum mula melabur.

S: Adakah saya akan mendapat EMAS FIZIKAL apabila saya membeli emas Public Gold

J: Ya,dengan Public Gold anda akan mendapat emas fizikal dan juga sijil pengesan ketulenan emas. (Emas itu juga adalah menjadi hak milik anda sepenuhnya.Anda boleh buat apa sahaja dengan emas itu. Tiada yang mengawalnya.)

S: Berapakah modal minimum untuk melabur dalam emas:

J: Boleh mulakan dengan membeli emas yang paling rendah harganya - 1 Dinar Rm810 (10th Sept 2011).( Setelah anda mula membeli dengan secara tidak langsung anda akan sensitive dan peka dengan trend kenaikan dan penurunan emas. Anda akan mula mencari ilmu-ilmu berkenaan pelaburan emas...dan seterusnya anda yakin dan mula tidak tentu arah mencari duit fiat (wang kertas) untuk melabur dengan banyak lagi...rakan-rakan anda akan kata anda kedekut....sebab anda sudah jarang berbelanja semata-mata hendak membeli emas.

S:Dengan Siapa saya nak membeli emas.

J: Untuk emas Public Gold anda boleh la menghubungi Dealer yang berdekatan dengan anda dengan melihat senarai Dealer di Public Gold Website. Anda juga boleh menghubungi saya di 012-2902002.

(Anda juga boleh membeli direct dengan Public Gold tetapi agak susah untuk anda untuk mendapatkan Personal Coach kerana mereka adalah Syarikat berbanding dengan anda membeli dengan Dealer yang akan mengajar anda selok belok pelaburan emas.)

S:Bila boleh menggunakan hasil pelaburan emas.

J: Selepas 1 tahun anda sudah boleh menikmati kenaikan harga emas purata 20% setahun dan jika anda mahu menggunakannya, maka anda juallah hasil yang lebih sahaja.Untuk itu lebih kecil berat emas yang anda pegang lebih flexible. Kalau tak faham saya boleh menceritakan dengan lebih lanjut sms aje 012-2902002


S:Patutkah saya tunggu harga emas jatuh untuk mula membeli emas?

J:Jika anda telah ada simpanan emas , mungkin anda boleh tunggu, tp jika tiada lansung patut beli dulu sedikit untuk elak kerugian jika harga emas tidak turun dan terlepas peluang

S:Saya cuma ada sedikit dlm simpanan wang kertas, bercadang mahu gunakan ia sbg modal perniagaan bila saya bersara dlm 5 tahun lagi.jika saya beli emas bagaimana sy boleh mendapat faedah dari pelaburan emas saya ini.

J:Dengan membeli emas,jika kenaikan purata emas 20% setahun , anda akan akan menikmati kenaikan lebih kurang 100% dalam masa 5 tahun. Jadi ia sudah cukup untuk baik dari perancangan anda untuk memulakan perniagaan selepas bersara.

Soalan dan jawapan diatas mungkin terlalu ringkas untuk anda faham, walaubagaimanapun anda boleh la menghubungi saya untuk mendapat maklumat lanjut.....Tiada Paksaan.. Wang Anda Pelaburan Anda....Untung Anda

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...