Friday, July 6, 2012

Buat Untung dengan Emas Public Gold

Salam semua.
Taniah kepada anda yang sudah terlibat dalam pelaburan emas. Tak kira apa company yang anda join, pelaburan emas tetap akan menguntungkan untuk jangka masa panjang.

Tetapi dengan trend harga emas kebelakangan ini terutama akhir tahun 2011 hingga sekarang, boleh dikatakan kenaikan tidak memberangsangkan. Jadi ramai juga antara pelabur yang sudah jadi pasif.

Pelaburan emas yang dikatakan sebelum ini boleh mendatangkan keuntungan antara 18% hingga 25% setahun makin sukar dipercayai terutama yang baru nak melabur.

Kepada yang dah melabur, masih tidak dapat menjual emas mereka kerana disangkakan tidak untung.

Tahukan anda dengan pelaburan emas PUBLIC GOLD, anda masih boleh membuat untung walaupun kenaikan harga tidak memberangsangkan....MACAMANA TUUU?

Seperti yang saya katakan sebelum ini, dalam pelaburan emas FIZIKAL perkara paling UTAMA yang harus diambil kira adalah SPREAD....SPREAD....dan SPREAD.

Lagi kecil SPREAD lagi cepat anda akan dapat UNTUNG.
Selepas anda membeli emas spead yang paling rendah contoh 100g atau 250g atau 10Dinar, tunggu kenaikan harga emas naik dalam 4%.

Contoh dibawah adalah kenaikan harga dalam 3.6% dalam masa 2 minggu sahaja.Dengan kenaikan emas dalam 3.6% seperti gambar diatas anda sudah boleh menjual emas anda dengan harga PG Buy....

Bila anda jual emas anda dengan harga PG Buy, ternyata anda rugi, kalau dalam investment kalau anda takut rugi anda tidak akan berjaya atau lambat berjaya.
Walaupun secara langsung anda mengalami kerugian tapi sebenarnya anda untung....MACAMANA TUU?

YA! dengan komisyen yang anda dapat masa membeli dan juga menjual.anda sudah boleh mendapat untung setelah menolak kerugian masa anda jual.

Simulation diatas dengan komisyen 1.5% priority dealer. Jadi kalau nak untung cepat kenalah jadi Priority Dealer dengan membuat belian RM100k dalam satu resit, automatik anda menjadi Priority Dealer.

Jadi kepada yang sekarang hanya berstatus Customer ataupun dealer, marilah rebut peluang yang ada dengan upgrade diri anda menjadi Priority Dealer.

Mudah aje nak jadi Priority Dealer....hanya buat belian Rm100k dalam satu resit

Kalau berminat nak tahu cara nak jadi dealer sila click http://otakemas.blogspot.com/p/bagaimana-cara-menjadi-dealer-public.htmlSekian


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...